Medical

Sutura, ghidul nostru pentru stăpânirea tehnicilor chirurgicale

Sutura, ghidul nostru pentru stăpânirea tehnicilor chirurgicale. Descoperim în acest articol de blog cum puteți aborda procedeul medical.

Chirurgii plasticieni trebuie să fie foarte atenți în momentul în care intervin asupra unor plăgi. Aspectul final este foarte important, mai ales dacă vorbim despre zone ale corpului expuse, cum ar fi fața.

Sutura: definiție

Sutura este o metodă de închidere a rănilor cutanate. Deși tehnica suturii e veche de mii de ani, materialele utilizate și aspectele tehnicii sale s-au schimbat de-a lungul timpului.

Obiectivele principale ale suturii sunt închiderea spațiului liber, sprijinirea vindecării rănilor, minimizarea sângerărilor și riscurilor de infecție și modificarea contururilor pielii pentru rezultate plăcute din punct de vedere estetic și funcționale.

O tehnică de sutură meticuloasă nu poate compensa tehnica chirurgicală necorespunzătoare.

Cu toate acestea, o tehnică sau o execuție incorectă a suturii poate compromite aspectul postoperator. Alegerea unei anumite tehnici de sutură depinde de:

  • tipul plăgii;
  • locația anatomică a plăgii;
  • grosimea pielii;
  • gradul de tensiune;
  • rezultatul cosmetic preconizat.

În acest articol de blog vă vom ajuta să înțelegeți diferitele tipuri de suturi chirurgicale. Vom descoperi împreună rațiunea alegerii unei tehnici față de alta.

Nu în ultimul rând, o apreciere a metodelor de bază de plasare a fiecărui tip de sutură. Nu uitați! Pentru orice operație reușită aveți nevoie de consumabile medicale de cea mai înaltă calitate.

1. Suturi simple întrerupte

Aceste suturi sunt plasate și legate individual. Pentru cei fără experiență, sutura simplă întreruptă e tehnica preferată datorită capacității sale de a închide o rană curat și sigur.

În cazul în care infecția apare într-o parte a plăgii, numai câteva suturi întrerupte trebuie îndepărtate pentru a trata rana lăsând intacte alte suturi.

Suturile întrerupte dau un rezultat bun în răni sau incizii curbate și neliniare.

Oferă cel mai înalt nivel de control asupra închiderii la supraîncărcare și a rezultatului final. Dezavantajul este că suturile întrerupte necesită mult mai mult timp pentru plasare.

De asemenea, operatorul trebuie să împingă acul prin pielea sănătoasă adiacentă marginilor plăgii. Aceasta aduce posibilitatea de a lăsa un rând vizibil de mici cicatrici pe ambele părți. De aceea nu se recomandă lăsarea suturilor faciale întrerupte mai mult de o săptămână.

Zonele insensibile, cum e o sutură întreruptă de lacerare a limbii cu noduri îngropate, pot fi utilizate în mod eficient pentru a evita iritarea de la capetele libere lăsate de o sutură întreruptă în mod normal.

Folosiți întotdeauna o sutură chirurgicală absorbabilă în această tehnică.

2. Suturi subcutanate

Sutura subcutanată se aplică în adâncimea țesutului într-o plagă chirurgicală sau traumatică. Tehnica este similară cu cea a suturilor întrerupte cu noduri îngropate.

Această sutură este utilizată în principal pentru a elimina spațiul mort în adâncimea unei plăgi. Desigur, trebuie să folosiți întotdeauna suturi absorbabile în această tehnică.

Vă întrebați cum puteți economisi timp în închiderea unei incizii lungi? Încercați să utilizați o tehnică de sutură verticală „Figura 8”. Aceasta este o combinație de tehnici de sutură a pielii subcutanate și de suprafață.

3. Sutura continuă

O sutură continuă folosește un fir de material de sutură chirurgicală care se întinde pe lungimea plăgii, în mod normal într-un model în zig-zag care este legat la ambele capete.

Suturile continue asigură o închidere adecvată cu distribuție uniformă a tensiunii. În acest mod se poate economisi atât timp cât și material de sutură.

Folosiți această tehnică atunci când estetica nu este prioritatea, dar economisirea timpului da. Este alegerea corectă în cazuri cum ar fi lacerările scalpului. Rana sângerează activ și e esențială acțiunea rapidă pentru a minimiza orice urmări nedorite.

Dezavantajul acestei tehnici este că rupturile de sutură pot provoca goluri ale plăgii.

În cazul în care materialul de sutură se rupe, întreaga plagă se va deschide. Prin urmare, trebuie că asigurați nodurile pe cele două părți. De asemenea, luați în considerare adăugarea unor suturi întrerupte plasate strategic, în plus față de sutura continuă.

4. Suturi subcuticulare

Sutura subcuticulară se aplică sub epidermă lăsând noduri externe la capetele îndepărtate ale lacerării sau inciziei. În acest mod, sutura va putea fi îndepărtată cu ușurință.

Deși permite un rezultat foarte plăcut din punct de vedere estetic, oferă foarte puțină eversiune a rănii de la sine. Chirurgii vor trebui să obțină eversiunea plăgii prin plasarea corectă a suturilor subcutanate dacă intenționează să închidă suprafața cu suturi subcuticulare.

Deoarece aceste suturi sunt ușor de îndepărtat, reprezintă cea mai comună tehnică de utilizat la copii. Principalul dezavantaj al acestei proceduri este că poate deveni un adevărat consumator de timp.

5. Suturi orizontale

Această tehnică de suturare este utilizată pentru a crea tensiune moderată. În acest mod se poate preveni sângerarea și se poate îmbunătăți rezistența tensiunii plăgii pentru o mai bună vindecare.

Sutura orizontală este, de asemenea, eficientă la eversiunile rănilor și oferă o aproximare echitabilă. Cu toate acestea, trebuie avut grijă să nu strângeți excesiv și să preveniți posibilitatea ischemiei tisulare.

6. Sutura verticală

Tehnica suturii verticale este alegerea corectă pentru realizarea eversiunii și aproximării marginii plăgii. Poate fi aplicată pe pielea subțire sau groasă folosind două prinderi.

Prima prindere se apropie de marginile plăgii și a doua reduce tensiunea marginii plăgii. Dezavantajul e că suturile verticale pot rămâne pe loc doar 5-7 zile. În plus, există și un risc ridicat de apariție a unor semne de încrucișare care vor putea fi permanente pe pielea vindecată.

Concluzie

Pentru a obține o aprovizionare fiabilă și de înaltă calitate a suturilor chirurgicale puteți comanda online. În acest fel puteți beneficia de oferte atractive la comenzile de consumabile medicale.

Vorbim de un distribuitor online în creștere rapidă de echipamente și consumabile medicale pentru spitale, clinici și profesioniști în domeniul medical. Când sănătatea e o bogăție, aceasta este o ofertă pe care nu ar trebui să o ignorați.

Tot o ofertă de nerefuzat este și cea legată de anumite servicii pentru marketing online. Afacerea dvs. poate benficia de avantajele oferite de o vizibilitate crescută în concurența din mediul online.

Ce trebuie să faceți? Pur și simplu intrați în contact cu noi! Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp. Împreună vom putea găsi soluția potrivită pentru nevoile dvs.!

Articole recomandate pe 4ace.ro

Back to top button