AdvertorialeMedical

Ochelari, cum să alegi perechea perfectă în funcție de forma feței

Ochelari, cum să alegi perechea perfectă în funcție de forma feței. Dacă ai o față rotundă, ovală sau pătrată, există o pereche pentru tine. Iată un ghid în acest articol de blog care te ajută să găsești varianta perfectă în funcție de față.

Ochelari: care este forma feței mele?

Știați că majoritatea oamenilor își schimbă ochelarii aproximativ la fiecare 3 ani? Când e timpul să obțineți ochelari de vedere noi, doriți să vă asigurați că sunt de forma corectă!

Cu atât de mulți ochelari din care să alegi, știind ce ți se potrivește cel mai bine te ajută cu adevărat la evidențierea contururilor tale unice ale feței.

Mulți oameni își schimbă ochelarii rar din cauza costului așteptat în multe locații de vânzare. Producătorii de lentile prezintă produse care uneori pot „sparge tiparele”. Nu e de mirare că majoritatea oamenilor încearcă să prelungească utilizarea fiecărei perechi de ochelari pe care o cumpără cât mai mult!

Care este forma feței mele?

Pentru a alege corect, trebuie mai întâi să vă identificați trăsăturile faciale. Există 5 categorii principale de forme ale feței:

 • pătrată;
 • rotundă;
 • inimă;
 • triunghiulară;
 • ovală.

Pentru a-ți evalua propria structură a feței, continuă să citești. Amintește-ți că acesta este un ghid, nu un manual de reguli. Dacă îți place aspectul unui cadru pe tine, rămâi la acela! Realizarea propriilor reguli de stil poate fi un mod distractiv și expresiv de a-ți arăta personalitatea.

Sunteți în căutarea asistenței pentru a obține o pereche potrivită pentru aspectul feței? Citiți mai departe sfaturile noastre despre evaluarea propriei fețe și alegerea modelului care va accentua trăsăturile cu care v-ați născut!

Ochelari pentru toate tipurile de forme

Iată adevărul despre formele feței: aproape nimeni nu are o formă perfectă. Cele mai multe fețe sunt o combinație de câteva forme diferite.

Încercarea de a alege doar o singură imagine dintr-un șir poate fi imposibilă. Ceea ce doriți este forma care seamănă cel mai mult cu a voastră.

Acestea sunt doar îndrumări pentru a vă ajuta să stabiliți cum să vă echilibrați și să vă completați caracteristicile. Nu reguli incasabile și de care să nu vă puteți atinge deloc.

După ce ți-ai recunoscut forma feței, poți găsi rama care îți va aduce un echilibru natural. Acest ghid vă va ajuta să identificați tipul de ochelari la care ar trebui să vă uitați.

Pentru o evaluare simplă, uitați-vă la linia maxilarului în oglindă. Linia maxilarului e mai curbată sau este înclinată spre partea mai unghiulară? Pentru cea mai simplă evaluare a feței, decideți dacă linia maxilarului e mai „rotundă” sau mai „pătrată”.

1. Ochelari pentru forma pătrată a feței

Fețele pătrate au adesea caracteristici îndrăznețe, unghiulare, decupând linia dreaptă de la frunte la maxilar. Ramele rotunjite și mai subțiri vor avea un aspect armonios și natural pe fețele pătrate.

Pentru fețele în formă pătrată trebuie aleasă forma opusă pentru ochelari precum:

 • ochelari rotunzi;
 • rame ovale;

Veți dori cadre care să fie proporționale cu lungimea și lățimea feței. Ramele rotunde și ovale „înmoaie” unghiurile ascuțite și vor aduce echilibru. Se potrivesc și fețelor în formă de diamant.

Care este cel mai bun mod de a flata trăsăturile unei fețe pătrate? Puteți atrage atenția de la forma pătrată cu ramele colorate.

1.1 Ochelarii de soare pentru formă pătrată

Dacă faceți cumpărături de ochelari de soare pentru o față pătrată alegeți modele curbate ce sunt mai largi. Acestea vă vor ajuta să „înmuiați” unghiurile ascuțite și să vă echilibrați pomeții.

Pentru o afirmație îndrăzneață încercați nuanțele de ochi de pisică.

2. Ochelari pentru forma rotundă a feței

Fețele rotunde sunt toate curbe moi și linii netede cu o față care are aproximativ aceeași lățime de la maxilar până la frunte. Cu fețele rotunde, obrajii sunt de obicei plini, iar bărbia este rotunjită cu foarte puține unghiuri.

Spre deosebire de alte forme de față, o față rotundă este adesea foarte distinsă, deoarece este vorba despre curbe.

Cel mai important lucru de reținut atunci când alegeți ochelarii pentru formele feței rotunde? Selectați rame care să funcționeze pentru a adăuga unghiuri. Arată grozav în ochelarii îndrăzneți, unghiulari, cu linii „curate”.

Mai jos sunt câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când cauți:

 • ramele dreptunghiulare: „rupeți” structura feței, ceea ce vă poate face fața să pară mai lungă și mai subțire;
 • rame unghiulare și geometrice: adăugați niște linii mai clare, mai distincte pe față, pentru a crea un echilibru;
 • rame rotunjite în sus: dacă aveți obrajii curbați, încercați să atrageți atenția asupra acestora în timp ce puneți simultan focalizarea pe ochi.

3. Ochelari pentru forma de inimă a feței

Fețele în formă de inimă sunt cele mai late la frunte, îngustându-se până la bărbie cu pomeți înalți. Această formă a feței poate fi lungă sau rotundă și oferă adesea posesorului un aspect dulce și vesel.

Acest lucru este considerat de obicei cel mai versatil dintre toate formele feței. Arată grozav în rame înaripate care ies ușor mai late decât fruntea și bazele rotunjite pentru a-și echilibra și completa caracteristicile, cum ar fi:

 • rame cu greutate inferioară: dacă bărbia este deosebit de îngustă, poate doriți să creați ceva mai multă lățime;
 • rame înguste: sunteți conștient de lățimea frunții? Alegerea acestui stil va atrage atenția în jos subliniind partea inferioară a feței;
 • rame ovale: dacă aveți o bărbie ascuțită, selectând o formă ovală puteți face minuni pentru a atrage atenția în sus, către ochi;
 • rame deschise sau fără rame: reduceți aspectul ochelarilor selectând un stil cu un cadru discret.

Găsiți cadre care sunt proporționale cu fața dvs. Căutați stiluri ce au o bază adâncă și vârfuri subțiri ale aripilor, care sunt puțin mai late decât fruntea. Aviatorii și ochelarii de soare cu cadru în formă de D sunt opțiuni excelente.

4. Ochelarii pentru forma de triunghi a feței

Fețele triunghiulare sunt cele mai late în partea de jos și cele mai înguste în partea de sus. Așadar, doriți să găsiți un cadru opus: îndrăzneț deasupra, luminos în partea de jos. Un amestec de forme rotunde și unghiulare se va potrivi în special fețelor triunghiulare:

 • rame în formă de D;
 • aviator;
 • ochi de pisică.

Doriți să faceți o declarație și mai îndrăzneață? Un stil rotund vă oferă acea juxtapunere interesantă caracteristicilor unghiulare.

Sunteți în căutarea unor ochelari de soare pentru forma de triunghi a feței? Echilibrați caracteristicile cu o pereche complet opusă în structură.

Căutați modele ce sunt mai largi în partea de sus și mai înguste în partea de jos. Putem include aici ochelarii cu ochi de pisică sau formele în D.

5. Ochelari pentru forma ovală a feței

Persoanele cu fețe ovale se potrivesc cu cele mai multe forme de rame. Cu fruntea mai îngustă și bărbia ușor îngustă, ovalul este considerat cea mai universală formă a feței. Distrează-te cu tendințe deoarece majoritatea funcționează la tine.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că puteți purta orice cadru de pe raft. Un cadru ar trebui să sublinieze punctele tari și să ascundă punctele slabe ale feței. Pentru fața ovală asta înseamnă accentuarea echilibrului natural și adăugarea de unghiuri la curbele sale moi.

Căutați rama care să fie la fel de lată ca cea mai lată parte a feței, care este zona din jurul ochilor. În acest sens, cele mai potrivite rame pentru ochelari sunt:

 • pătrate;
 • dreptunghiulare;
 • cu forme geometrice.

Cauți ochelari de soare pentru fața dvs. ovală? Poți să te distrezi puțin (sau mai mult) cu opțiunile de ochelari! Puteți îndrăzni cu un stil care face declarații (ochi de pisică sau o pereche de aviatori). Dacă doriți să păstrați clasicul în loc, vă vor plăcea emblematicele modele în D.

Sunteți gata să vă găsiți perechea perfectă de ochelari?

Acum știi cum să găsești ochelarii potriviți pentru forma feței tale. Vei putea găsi o pereche care să arate armonios și să aducă un echilibru natural feței tale.

Fiecare colecție de ochelari oferă rame pentru fețe rotunde, ovale, pătrate, triunghiulare sau în formă de inimă. Și e valabil și pentru ochelarii de soare!

Aveți nevoie de mai multe sfaturi pentru a vă cumpăra ochelarii online? Medical Optic vă stă la dispoziție pentru mai multe informații despre adaptarea ramei la stilul dorit.

Filtrele noastre speciale vă vor ajuta să găsiți ochelari pentru fețe mici, frunte mare sau pomeți înalți! Alegerea unor perechi de ochelari nu a fost niciodată atât de ușoară!

La fel de ușoară este și accesarea unor servicii de marketing online pentru afacerea dvs. Intrați în contact cu noi dacă vă doriți o creștere a vizibilității în mediul online!

Articole recomandate pe 4ace.ro

Back to top button