Advertoriale

Albine, grădinile prietenoase și florile care atrag micile viețuitoare

Albine, grădinile prietenoase și florile care atrag micile viețuitoare. Umpleți-vă grădina cu flori ce atrag albinele și ajutați-le.

Acest articol de blog este oferit cu drag de florărie Craiova. Pentru cei care doresc să se bucure de buchete și coșuri cu flori puteți accesa secțiunea de magazin online. Intrați în contact cu noi pentru a afla cum vă putem ajuta.

Albine, de ce sunt importante?

Există ceva frumos în a avea vietăți sălbatice în grădina ta, în special albine mici și frumoase. Nu numai că albinele sunt frumoase, ci sunt și foarte benefice pentru sănătatea grădinii.

Albinele sunt vitale pentru viața plantelor (și a noastră!), deoarece sunt polenizatori. Permit reproducerea tuturor florilor și plantelor.

De fapt, albinele sunt responsabile pentru 80% din toată polenizarea din întreaga lume. 90% dintre culturile noastre pentru alimentarea omului se bazează pe albine.

Din păcate, populația de albine este în declin. Acest lucru a fost cauzat de mai mulți factori:

 1. utilizarea insecticidelor;
 2. pierderea habitatului;
 3. încălzirea globală.

În cazul în care coloniile de albine continuă declinul, pot exista consecințe majore asupra mediului. Multe plante ar dispărea ceea ce ar duce probabil la foamete pe scară largă.

Este în interesul nostru să facem tot ce putem pentru a ajuta albinele.

Ajută albinele cu o grădină prietenoasă cu acestea

Cu toții putem face câte puțin pentru a ajuta albinele din jurul caselor noastre. Cel mai simplu este printr-o grădină prietenoasă cu micile viețuitoare.

Pentru a încuraja albinele în grădină, ar trebui să optați pentru flori și plante prietenoase cu acestea. Mai exact, cele care oferă nectar și polen. În mod ideal, veți dori să aveți plante cu flori pe tot parcursul anului.

La urma urmei, albinele au nevoie de habitat și hrană pe tot parcursul anului. Iarna este momentul în care colapsul coloniilor este cel mai evident. Includeți un amestec de copaci, arbuști, ierburi și flori pentru a da albinelor varietatea de care au nevoie.

Albinele sunt atrase în special de florile albastre, violete și galbene. Evitați florile cu petale duble, deoarece albinelor le este greu să acceseze nectarul.

Iată câteva specii de căutat și plantat pentru a fi benefice albinelor de-a lungul anotimpurilor.

Flori de primăvară pentru albine

În primăvară, coloniile vor avea mii de albine tinere de hrănit. De aceea, au nevoie de mult nectar pentru a menține stupul sănătos și puternic. Cel mai probabil o să le vedeți în zilele însorite și blânde ale acestui anotimp.

 • mere crab: mărul înflorește cu o abundență de flori albe sau roz în primăvară. Oferă o sursă bogată de polen pentru albine. La începutul toamnei, pomul va produce fructe care pot fi consumate;
 • plămânărica: înflorește foarte devreme în primăvară, oferind albinelor sursă vitală de nectar. Florile apar într-un moment în care, de obicei, există mai puține surse. Are flori în formă de pâlnie, în culori precum albastru, violet, roșu, alb și roz, în funcție de soi;
 • pana zburătorului: înflorește în aprilie cu ciorchini delicati de flori parfumate albe sau violet. Petalele bogate în polen sunt atractive pentru o varietate de polenizatori, inclusiv fluturi și albine;
 • mușcata: flori de grădină foarte populare, disponibile într-o gamă largă de culori. Inclusiv violet, roz, albastru și alb. Încep să înflorească primăvara, dar continuă să producă flori pe tot parcursul anului. Sursă de polen pe termen lung. Soiurile albastre și violet sunt deosebit de atractive pentru albine.

Flori de vară pentru albine

Principala provocare cu florile de vară este plantarea soiurilor potrivite pentru a acoperi întregul sezon. S-ar putea să pară surprinzător, dar în iunie poate exista o penurie de plante cu flori.

Această situație poate duce la o criză de nectar. Astfel, albinelor le este greu să-și susțină stupul, deoarece nu le poate hrăni nimic. Momentul riscă să fie foarte dăunător, deoarece vara populația de albine își atinge apogeul.

Încercați să includeți un amestec de flori cu diferite perioade de înflorire pentru a preveni situația.

Iată câteva dintre cele mai bune soiuri de plantat:

 • limba mielului: o plantă cu flori în formă de stea albastră, bogată în nectar. Uneori se numește floarea stelelor. Este o plantă foarte populară în lumea apicolă, având o perioadă lungă de înflorire (iunie-noiembrie). E foarte atractivă pentru albine. Ideală pentru acoperirea pauzei din iunie. Frunzele și florile sale sunt comestibile;
 • albăstrea: floare cu petale albastre. Arată foarte frumos în grădini și înflorește pe tot parcursul lunilor de vară. Are nectar dulce pe care albinele îl iubesc. Tăiați-le constant pentru a prelungi perioada de înflorire;
 • lavanda: deosebit de parfumată, e cunoscută pe scară largă ca fiind una din cele mai bune plante pentru albine. Lavanda înflorește la mijlocul verii, în iunie și iulie, fiind bogată în nectar. Albinele pur și simplu nu pot rezista! Florile sale sunt, de asemenea, foarte drăguțe și vă veți bucura de miros prin grădina dvs.;
 • degețel roșu: flori în formă de clopot în roz, violet și alb. Cu o mulțime de flori colorate e foarte atractivă pentru albine. Forma florilor le ajută să aterizeze și să găsească nectarul;
 • tătărnica: adaugă textură și detaliu grădinii dvs. Vine cu flori sferice colorate indigo care apar în iulie și august. Produc cantități mari de nectar, fiind foarte populare printre albine;
 • planta de gheață: aceasta este o plantă cu flori de la sfârșitul verii, roz strălucitor în formă de stea. E un magnet fantastic pentru albine și o sursă utilă de nectar. Florile apar, de obicei, în august și durează până în noiembrie;
 • floarea soarelui: aceste flori vesele de vară nu au nevoie de introducere. Capetele lor mari și vibrante sunt pline de nectar, oferind o comoară minunată pentru albine. Cercetările arată că o dietă cu polen de floarea-soarelui ajută la creșterea sistemului imunitar al albinei. În plus, îmbunătățește starea generală de sănătate a coloniilor.

Flori de toamnă pentru albine

După o zi înflorită de vară, albinele vor începe să intre în hibernare toamna. În zilele mai calde, e posibil să le vedeți încă zburând. Încercați următoarele plante pentru surse fiabile de hrană în aceste luni mai reci.

 • bistort comun: plantă cu „turle” de flori roz pal vara și la începutul toamnei. Nectarul este mult iubit de albine;
 • iedera comună: deși nu este cunoscută pe scară largă, iedera are de fapt flori verzi mici. Pe măsură ce înflorește în septembrie și octombrie este o sursă esențială de hrană pentru albine. De fapt, este locul în care își obțin cea mai mare parte a nectarului în această perioadă a anului;
 • dalia: disponibilă în mai multe culori, forme și soiuri, daliile înfloresc pe tot parcursul toamnei. Soiuri cu petale simple, cu flori deschise, sunt cele mai bune pentru albine. Le este mai ușor accesul la nectar;
 • fuchsia: sunt recunoscute instantaneu prin florile lor atârnate viu colorate în nuanțe de roz și violet. Va rămâne înflorită până la primul îngheț al anului, fiind o sursă bună de nectar pe termen lung pentru bondari.

Flori de iarnă pentru albine

Albinele, în general, hibernează în timpul iernii, dar ocazional ies din stup când vremea este blândă. Dacă vor ieși vor avea în continuare nevoie de nectar pentru a supraviețui. E încă important să aveți la dispoziție plante pentru ele.

 • mahonia: strugurii Oregon au ciorchine parfumate de flori galbene vibrante din noiembrie până în martie. Sunt bogate în polen, oferind albinelor o hrană atât de necesară în mijlocul iernii;
 • lonicera: un arbust stufos care produce flori albe parfumate din ianuarie până în martie. Florile sale sunt foarte atractive pentru albine, iarna;
 • brândușa: flori atractive în formă de cupă într-o varietate de culori, inclusiv alb, galben și violet. Înflorind în februarie și martie, sunt o alegere bună. Puține flori vor înflori în acest moment și vor produce cantități mari de nectar;
 • spânz: uneori numit „Trandafir de Crăciun”, adaugă o strop de culoare în grădină în timpul iernii. De obicei, înflorește din februarie până în aprilie, oferind o sursă bună de hrană albinelor.

Sfaturi suplimentare pentru o grădină prietenoasă cu albinele

Există multe alte modalități prin care puteți încuraja albinele să vină în grădina dvs.

1. Evitați pesticidele

Evitați utilizarea pesticidelor în grădina dvs., deoarece sunt foarte dăunătoare pentru populația de albine. Există o mulțime de alternative naturale mai sigure.

De exemplu, plante ca petuniile și lavanda, resping mulți dăunători, cum ar fi melcii, afidele și muștele.

Puteți introduce prădători, cum ar fi gărgărițele. Mai mult, puteți adăuga un alimentator de păsări pentru a încuraja înaripatele să vă viziteze grădina. Aceasta se numește combaterea dăunătorilor în mod biologic.

Îngrijirea corespunzătoare a grădinii cu udare adecvată și gestionarea solului ajută la prevenirea bolilor.

2. Furnizați apă

Furnizați albinelor puțină apă. Încercați să puneți o farfurie umplută superficial cu apă și cu pietricele. Aceasta le va oferi un loc sigur de băut.

3. Peluzele sălbatice

Permiteți unor zone din gazon să crească puțin sălbatic. Pierderea pajiștilor cu flori a contribuit la declinul albinelor, dar putem ajuta. Permiteți florilor sălbatice, precum păpădia, să crească în grădinile dvs.

Nu este necesar să vă lăsați întreagul gazon să crească într-un mod haotic. Pur și simplu permiteți o bandă să crească într-un mod mai sălbatic. Ce ar putea fi mai bun decât propria poiană cu flori în miniatură?

4. Nu vă speriați de albine

În cele din urmă, amintiți-vă că nu este nevoie să vă speriați de albine! Este puțin probabil să fiți înțepat de albine în grădină, atâta timp cât nu se simt amenințate.

Albinele își vor desfășura activitatea cu fericire și nu vor provoca niciun rău.

Articole recomandate pe 4ace.ro

Back to top button